vrijdag 6 maart 2009

5 maanden & Single parent mode

5 maanden alweer. En sinds gisteren aan de ‘puffer’, helaas. De verkoudheid die 2 weken geleden begon, heeft zich genesteld in haar longen. Niks gerochel meer, maar een vervelende piep- en hijgademhaling. En om de zoveel dagen een dagje koorts of verhoging. Dus liepen wij gisteren na een bezoek aan de huisarts met een receppie onder onze arm de deur weer uit. In de hoop dat we alleen voor de duur van deze verkoudheid hoeven te puffen.

Behalve bovenstaande mijlpaal voor Danaë, beleefden wij nog een andere mijlpaal vandaag: wij zwaaiden huisgenoot E. uit vanochtend. Die vertrok voor een paar dagen naar Oostenrijk voor de jaarlijkse ski-event van zijn werk. Hoezo kredietcrisis? 3 half-pension overnachtingen in een superdeluxe hotel aan de piste. De baas betaalt, óók voor de partners die van harte uitgenodigd zijn. So, single parent mode is in da house.

Wilde ik niet mee dan? Hmm. Lastige vraag. Maanden heb ik deze beslissing voor me uit geschoven, tot huisgenoot écht moest doorgeven wie er allemaal mee ging.

Voorgaande jaren ging ik graag mee. Maar nu is er dus een baby. Van net 5 maanden oud. Die we dan voor het eerst uit logeren zouden moeten sturen. David was 9 maanden toen dat voor het eerst gebeurde. En aan deze heugelijke gebeurtenis voor opa’s en oma’s gingen 2 serieuze wen-weekenden vooraf. Voor de ouders eh moeder wel te verstaan.

Ik vond het al moeilijk genoeg dat Danaë een paar weken geleden voor het eerst naar de crèche ging. En om haar dan nu al uit logeren te sturen, dat vond ik maar niks. Zeker niet nu ze ook nog zo verkouden is. En dus blijf ik maar thuis.

Aan de ene kant wel jammer: lekker een paar dagen weg met elkaar is zeker fijn. En het vooruitzicht van een paar ongestoorde nachten, ook heerlijk. En ik houd waanzinnig van bergen en sneeuw. Skiën vind ik ook wel leuk, maar dat hoeft niet per sé. Vorig jaar heerlijk gewandeld.

Maar aan de andere kant heb ik zo wel nog een paar ladies-only-days. En ook kans op een paar nachten heerlijk doorslapen. Want David gaat namelijk morgen uit logeren. En da’s voor allebei fijn.

3 opmerkingen:

Cisca zei

Haha, ik las ladies-only-days en toen dacht ik aan Prinses Amalia. Maar die gaat dus uit logeren. Dus dan is het echt ladies only.

Susan zei

Klinkt knus, ladies-only-days. Enne... ik snap dat thuis blijven wel, ik hoop dat die puffer snel aanslaat en ze er dan weer helemaal van af is.
En hoe is het inderdaad met Prinses Amalia afgelopen? Volgens mij begreep ik dat ze terug is naar Willem en Max en dat BarbaPapa haar plek bij jullie thuis heeft ingenomen?!

MaMarije zei

@Cisca & Susan: ja... Prinses Amalia has left the building. And Barbapapa is here.
Vanochtend nog in de speeltuin: toen vroeg een meisje uit de buurt 'Hoe heet-ie nou?' David, antwoordde ik. Hihihi, hinnikte zij, hij zegt dat-ie Barbapapa heet. Tja...