vrijdag 13 februari 2009

Van een Origin of Species

Een Darwin in de dop, zeg ik u. Kan niet anders. Raadt u even mee?

Het is wit met oranje en heeft zachte haren. En ik zal vast verklappen, het is geen streepjes-poes.
Het heeft één oog, drie poten en zegt Bûûûh. Een survival of the fittest gemuteerde hele zielige rood-bonte koe dan? Nee, ook niet.

Vooruit, nog een hint: het is net zo groot als een olifant en eet pap. U weet het écht niet? Raar hoor. De laatste hint dan: hij woont in de dierentuin naast de Naakte Molrat*.

U weet het nog steeds niet? Nou, dan zal ik het maar zeggen: t is een Powernep. Duidelijk toch?

Oh, bij u is een powernep iets anders. En u schrijft dat ook iets anders.
Dat was bij ons tot gisteravond ook zo. Totdat David op geheel eigenwijze de 200ste geboortedag van meneer Darwin memoreerde met de vondst van boven beschreven schepsel.

U begrijpt dat wij hier binnenkort naar op zoek gaan. In de dierentuin ja. De binnenlanden van Afrika of Zuid-Amerika waren ook goed geweest, wat ons betreft. Maar daar woont-ie dus pertinent niet, zegt David.

* Sinds aan dit lelijke beest een aantal weken geleden in de Donald Duck een hele pagina gewijd is, hebben wij heeft David het hier thuis dagelijks over. Ja, t is wat…

2 opmerkingen:

Susan zei

Wij waren vandaag in de dierentuin. Maar... niets geen powernep gezien. Op de terugweg in de tram zagen we er wel één(?). Iets kleiner dan een olifant, maar zachte haren had hij zeker!

Linda zei

Gegoogled op powernep, maar vind alleen maar Power (NEP)...
Jammer, ben wel benieuwd naar een plaatje.

Maak je een foto in die dierentuin dan? :-)