dinsdag 10 februari 2009

Spagaat

Stel: je hebt ouderschapsverlof (check) en je bent daar nog iedere dag blij om (check). Werk lijkt iets uit een ver verleden, van toen je nog dik en zwangerschapsdement was (check check).

En dan vraagt je nieuwe baas ja, de wereld gaat meedogenloos verder terwijl jij op je roze wolk zit of je een ochtendje bij een teamoverleg wilt zijn. Iets over fusie en samengaan, en iets met visie en missie. En of jij daar dan een rol in kunt spelen (checkerdecheck double check). Nou, wat doe je dan?

Ik zeg: Tweestrijd. Dubio. Dilemma.

Mijn ene helft zegt: Spelen? Hee ja, dat doe ik iedere dag, ben ik heel goed in. Auto’s, lego, klei, potloden, puzzels. You name it, en ik speel ermee. Maar dan liever thuis, als t u niet uitmaakt. Met mijn kinders en niet met van die grote mensen.

Mijn andere helft zegt: Nou ja… t zal toch een keer weer moeten. Dat werken. En volgens mij was ik iets van beleidsmedewerker. Dikke kans dat ik straks bij terugkomst iets verstandigs over die visie en missie op papier moet zien te kalken. Dan is het misschien goed als ik toch even ga kijken.

Maar ja, dat babymeisje he? Die gaat nog niet naar de kindjes, die is gewoon nog lekker bij mama thuis, op dinsdag en donderdag. Wat moet daar dan mee gebeuren? Meenemen is wel leuk, maar niet echt een optie.

En dus verhuisde Danaë, voorzien van handleiding, vanochtend naar een paar huizen verderop. Naar de grote vriendin van David en haar moeder.
En vertrok deze moeder in psychische spagaat naar haar werk. Om daar tot de conclusie te komen dat het over een week of 7 misschien wel weer aardig is om iets met grote mensen te gaan doen.

En Danaë? Die had de ochtend van haar leven: liedjes, dansjes, samen onder de speelboog. Alles trok Merel uit de kast om het Danaë naar de zin te maken. En dat is gelukt: luid kraaiend is mevrouw in een diepe slaap gevallen. Vast dromend over alle meisjes-dingen die ze in de toekomst samen nog met Merel gaat doen.

2 opmerkingen:

Mamaloena zei

Ik kom hier via de mamabloglijst en dacht: toch even laten weten dat ik heb mee gelezen :)

MaMarije zei

Welkom ;-)