zondag 11 januari 2009

Wintersport

Eén, drrrie, actie, loeide David gistermiddag. Eén, twee, vier, actie, riep zijn grote vriendin. En onder luid gejoel van Jip & Janneke trok de vader van Janneke (a.k.a. Merel) het stel op de slee over het ijs. Spannend en leuk tegelijk!
Terwijl de mannen elkaar hun jeugdzonden opbiechten, namen de moeders de laatste dorpsroddels even door. Je moet tenslotte het nuttige met het aangename verenigen, tijdens zo’n wandeling op het ijs. Na 15 minuten vond David het welletjes en wenste hij stante pede huiswaarts te keren. Niet gek, als je ijskoude benen hebt gekregen omdat je moeder je geen maillot heeft aangetrokken…

Vanochtend een herkansing: driedubbel dik aangekleed David nog maar een keertje de ijzers onder gebonden. Nu kan het nog. Wie weet is de eerst volgende serieuze mogelijkheid pas weer als-ie 12 is ofzo. Ditmaal niet naar een of ander idyllisch en pittoresk natuurgebied, maar gewoon op de grote vijver in de wijk. Meer dan een uur ijspret: op de slee zitten, liggen of – OK, heel even dan – op de schaats.


En tot slot nog een filmpje van dierenvriend David. t Is immers winter, en de vogels moeten gevoerd.

1 opmerking:

mama zei

dat gaat wel wat worden voor voor de schaatstoekomst! (mits je je kind natuurlijk lekker warm aankleedt)en de vogeltjes blijven ook blij!