zaterdag 31 januari 2009

Verbouwing

Wow… en nog eens wow… Met een mengeling van afgrijzen en verwondering zitten huisgenoot E en ik naar een documentaire van Louis Theroux te kijken, een stiff-upperlip Brit die deze keer de wereld van de plastische chirurgie van binnenuit bekijkt.

Een vrouw heeft zojuist billen, buik, borsten en hoofd laten ‘verbouwen’. Met tieten als meloenen, opgespoten Helwegen-lipjes en een taille die niet echt klopt met de rest van haar lichaam, staat ze voor de spiegel haar nieuwe ‘ik’ te bekijken. Ze moet even wennen. Wij ook. Ze ziet er – volgens ons – namelijk niet heel erg gelukkig uit. Huilend zegt ze 'very happy' te zijn dat ze eindelijk is toegetreden tot de wereld van de 'beautiful people'. Maar t is ook wel veel in één keer, geeft ze toe. Duh.

Ze ziet eruit alsof ze nieuwe kleren heeft gekregen, die niet echt bij haar passen. Beetje te groot, niet helemaal haar stijl. Nieuwe kleren die het toch niet helemaal zijn, kun je uit trekken. Maar je eigen lijf?

1 opmerking:

mama zei

Ook wij hebben met afgrijzen en verbazing naar deze ongelukkigen der aarde zitten kijken; waarschijnlijk zullen ze nooit meer echt zichzelf worden, concluderen wij.