zondag 18 januari 2009

Over een dronken draak en een stokje

Daar zitten we dan. Een beetje saai te wezen. Komt vast door het weer. t Is weer voor foto’s inplakken of een hele middag gamen. Kinderen liggen in bed, en wij hebben dus even ‘vrij’. Dat u niet denkt dat wij niet met onze kinderen spelen.

Huisgenoot E. voelt meer voor gamen en doet - as we speak - verwoede pogingen om een überdraak sakè te voeren zodat-ie dronken wordt. De draak, mensen, lijkt me dat hij al genoeg alcohol heeft geroken dit weekend. En met een ferme streek van zijn digitale kaligrafeerpenseel laat hij de draak ter aarde storten. Vuurwerk, harp-riedeltjes, rinkelende belletjes en een groter zwaard zijn zijn deel. Ja, t is wat hè, met die Wii-games van tegenwoordig…

Dat vroegen we ons trouwens af, toen we vanochtend in bed een beetje lagen te mijmeren: als we later samen oud en grijs zijn, zijn we dan ook nog aan het loggen en gamen? Bestaan ze nu eigenlijk al, gamende 60-ers en 70-ers?

En vooruit, omdat we nu toch bezig zijn: foto’s inplakken. Ga ik zo doen, althans in digitale vorm. Maar er is in logjesland iets met het fenomeen ‘stokjes’. En nu gaat er een stokje rond, genaamd ‘de 4e van de 4e’. Dat wil zeggen: publiceer de 4e foto uit de 4e map op je computer. Zij heeft het al gedaan, en zij ook. Geen idee hoe dat werkt, zo’n stokje. Moet je ‘m doorgeven? Of kun je ‘m ook gewoon spontaan vangen?

Ik denk ‘doe gek’ en ik vang ‘m. Nieuwe laptop, geen foto’s erop, maar ik kan er wel bij op het netwerk. Ja, als je bent getrouwd met een IT-nerd dan zijn de ICT-facilities hier bijzonder goed geregeld… Eens kijken…
Foto uit mei 2005. Nét een digitale camera en daarmee een dag naar de Burger’s Zoo om daar alles te fotograferen wat los en vast zit. Vooral dieren dus. Lekker oefenen. Thuis natuurlijk alle mislukte foto’s gedelete (en dat waren er veel, herinner ik mij nog) en alleen de mooie overgehouden. Zie hier een tijger.

5 opmerkingen:

Linda zei

Wel een mooie foto, zo voor een "camera-uitprobeer"-foto.

Ben er ook nog niet achter met die stokjes. Zelf vangen of oprapen of moet je ze toegeworpen krijgen... ik vraag me ook af.

MaMarije zei

@Linda: Dankje, we hebben toen alleen de gelukte foto's bewaard (anders bleven we verzuipen in de foto's met zo'n digitale camera). En ik heb zelf maar eens een stokje opgeraapd... ns kijken wat er gebeurt ;-)

Linda zei

Dank voor het compliment ...
Ik heb de lettertypes rechtstreeks in de HTML aangepast.
Het nadeel is wel dat niet iedereen alle lettertypes heeft en sommige mensen de kopjes van posts dus bijv. in een heel groot lettertype zien omdat er dan een andere weergegeven wordt als die ik heb uitgekozen.
Dat nadeel heb je met de standaard lettertypes niet.

Als je ook je lettertype wilt aanpassen en je weet niet hoe moet je maar even gillen, dan zal ik je proberen uit te leggen.

Linda zei

Nou, je had het al gezien zag ik... maar heb je stokje dus opgepakt.

Linda zei

En toch nog maar een keer terug komend op stokjes ... zo ging Jan Marijnissen er in 2004 (!) mee om: http://www.janmarijnissen.nl/2004/04/02/en-het-stokje-gaat-naar/

Kwam toevallig op zijn site, googlend naar "stokje vangen" door die blog bij haar:
http://www.janmarijnissen.nl/2004/04/02/en-het-stokje-gaat-naar/