woensdag 21 januari 2009

Hieperdepiep en een rol behang

32 jaar...Jarig dus. Hoera! Vanochtend mijn laptop officieel in ontvangst genomen, helemaal feestelijk ingepakt. Verder ben ik verwend met nieuwe 'anti-slipzool-sokken' en een prachtige collage van foto's die straks in een mooie fotolijst mogen pronken. De fotolijst was zelf namelijk niet in de stad, had David mij gisteren al onder embargo toe vertrouwd terwijl we van de crèche naar huis liepen. En, last but certainly not least, een mega-feestmuts, helemaal zelf gekleurd door David en samen met de juf van de crèche in elkaar gezet.

Verder had ik ook graag nog een rol behang (of 2) kado willen krijgen. Ik had ze vandaag namelijk wegens hoogoplopende peuter-puberteit-crisis erg goed kunnen gebruiken. Djiezus kraist, wat een krijspartij zeg! En stug volhouden hè, een uur lang... En natuurlijk - heel klassiek - nét datgene willen wat ik niet wil (of juist wel, en andersom). Gék werd ik ervan.

Het begon met het opruimen van de dvd's. Die had-ie gezellig overhoop gehaald toen ik aan de telefoon was om te kletsen met vriendin A. Meneer wilde niet opruimen, en zijn moeder wilde dat hij dat wel deed. Ergo: conflict.

Meneer is tegenwoordig van het zelfmanagement, en riep ikke op de gang. Ik vond dat niet zo nodig want Wie Is Hier Nu De Baas?, en zei dat we naar boven gingen want: hoogste kinderbedtijd. En toen begon het dus, het welles-nietes-krijs-gedoe. Ik riep nog Moet ik nou echt boos worden? Ja, dom, k weet t. Niet meer doen, nee. JA, riep meneer obstinaat. Oh. Dus. Poeh. Nou. Dan moet je dus doen wat je belooft hè? Dat schijnt namelijk het hele eieren eten te zijn, van pedagoochelen. Boos worden dus.

Húp, naar boven. Neeeee, ikke zelf mopen. (lopen) Ik dacht t niet dus. Neeee, ik wil geen luier. Ik dacht t wel dus. 10 minuten, maaiende benen, een hoop gekrijs later heeft-ie eindelijk een schone luier aan. Neeeee, ik wil geen staappak aan. Prima, weltrusten, hup in bed. Boehoe, wahaaa, Ik wil wél een staappak aan. Tjongejonge, ff goed nadenken zeg. Nu kiezen David. Wel slaapzak aan? OK. Boehoehoe, hij moet ui-huit. Wil geen staappak aa-haan. Weet je joh, zoek het even uit. Ik ga gewoon naar beneden. Even niet luisteren. Even 'zennn' en een kopje thee drinken.
En dan een úur doorkrijsen he? Een uur, mensen. Daar word je niet erg 'zen' van. Althans, ik niet.

Verder was-ie best gezellig hoor, vandaag. Heeft gesmuld van een halve tompouce, 'kokoest', volgens hem. En beweerde dat ik mijn mooie feestmuts pas op mocht als papa een taart had gebakken. Now, I wonder when that's going to happen... Gelukkig mocht ik m op toen ik pannenkoeken ging bakken. Ik zeg: een verjaardag zonder pannenkoeken, is geen verjaardag. En dan nu, dé one and only FeestMuts.
Volgens mij zie ik daar, behalve een hard-to-miss-feestmuts (k laat even in het midden welke van de twee...), de eerste afgunstige blikken van Zus. Ja, en lach maar even flink naar de camera, Broer. Hahaha.

Zo, en nu ga ik met huisgenoot E. aan de after-party beginnen.

5 opmerkingen:

Linda zei

Gefeliciteerd ... enneh, leuke muts :-).

Jenny zei

Je ziet er wel heel feestelijk uit Marije!
Prachtige verjaardagsmuts! Was de after-party met E. gezelliger dan de party met David?

Joeltje zei

Wat een leuke foto. Ik moest erg lachen om je "meneer is tegenwoordig van het zelfmanagement". Whoehahaha!

Joeltje zei

O ja. En nog proficiat.
Zou ik bijna vergeten. Sorry.

Anoniem zei

Oh jee... wat een drama's op je verjaardag! Hahaha! Zeggeh... die vriendin A..... die ken ik volgens mij heel goed? ;-)

Ik kijk al met angst en beven uit naar "onze" peuterpuberteit... oei oei!

Liefs Annelies

PS Ik geloof inmiddels dat het aan mijn eigen laptop ligt dat ik alleen maar als anoniempje kan reageren... grrr!! Maareh... it is I, dusss.