dinsdag 20 januari 2009

Ben benieuwd

Zou het inderdaad zo zijn? Dat het een ‘historische dag’ is vandaag? Als ik de tv en radio mag geloven, is het de hele week al ‘historische week’.
U weet wel, meneer Obama die gesolliciteerd heeft naar de – naar men zegt – de belangrijkste baan van de wereld. En nog is aangenomen ook. Bleef tijdens zijn sollicitatiegesprekken steeds maar roepen dat hij het kan, met de hulp van anderen. Hoop noemen ze dat, geloof ik. Of lef, dat kan ook. Hij voerde nog een hippe vrouw en wat schattige kindertjes ten tonele, en ‘hopsa’: he got the job.

En vandaag begint-ie aan zijn eerste werkdag. Straks wordt-ie nog even ingewerkt door meneer Struik en laat mevrouw Struik hem nog snel de achterkamertjes van het witte huis zien. Kan-ie alvast ruiken aan wat lijken in de kast. En daarna? Daarna mag-ie iedereen laten zien dat hij het kan.

Ben benieuwd. Of hij het inderdaad kan, en of vandaag inderdaad een historische dag blijkt te zijn geweest. Aan de andere kant: feitelijk is iedere dag aan het eind ervan ‘historisch’ geworden. Ben benieuwd naar morgen. 32 ja, ook een mijlpaal en een historische dag.

Geen opmerkingen: