donderdag 1 januari 2009

And a new year begins

Een jaar geleden was het ook 1 januari. Tuurlijk, what else? Een jaar geleden was onze running gag ‘Nog eentje doen?’ als David een (zeldzame) nervous breakdown had en we elkaar vragend aankeken over hoe we het mannetje het beste konden ‘be-pedagogelen’. Nog vaker zaten we te mijmeren over hoe het zou zijn, een baby erbij. Wat voor een mensje het zou zijn, anders dan David of juist niet. En hoe David het zou vinden.

Nu is het weer 1 januari, en ligt er een klein meisje van bijna 3 maanden in haar bedje te pruttelen. Ja, vanwege haar verkoudheid, maar ook omdat ze vindt dat ze recht heeft op een fles. En daar heeft ze helemaal gelijk in. Manlief heeft het gepruttel ook gehoord en staat beneden al een fles te klutsen. Dat u niet denkt dat ik mijn kind laat verhongeren.
Ongelooflijk hoe snel 2008 voorbij is gevlogen. En ongelooflijk hoe snel iedereen zijn draai heeft gevonden in ons ‘nieuwe’ gezin. David vindt Danaë met de dag interessanter, komt vaak even een knuffel geven of gaat op zijn manier een verhaaltje voorlezen aan haar. Danaë vindt David best leuk om naar te kijken, maar is momenteel vooral bezig haar rode paardje van de boxmobiel te verleiden met hoge kreetjes. En het friemelen met haar handjes, niet te vergeten. Dit is het stel gisteravond:

Oh, u wilt nog weten hoe we Oud&Nieuw hebben gevierd dit jaar? Lekker thuis, met z’n 4-en. David maakte voor het eerst bewust het vuurwerk mee. Gisteravond om 7 uur samen met papa sterretjes afgestoken in de tuin. Theatraal huilend zei hij, toen de stokjes uit waren, Oh mama, ik ga huilen, is zo mooi!. Vannacht om 12 uur met z’n 3-en vanuit onze ‘skybox’ naar het vuurwerk gekeken. Voor 3 minuten vond David het zeer mooi en indrukwekkend, zoveel knallen en kleuren. Toen wilde hij weer graag naar bed: Is noeg, mama. Ik wil weer stapen.

Tot slot nog de eerste grappige uitspraak van David van dit nieuwe jaar: ik vraag David wat hij wil drinken. Bier zegt Erik. Nee zegt David, enigszins verschrikt. Dat mag toch niet. We kijken hem vragend aan. Daar ben ik toch nog te jong voor, licht David toe.
Ben benieuwd wat 2009 nog meer gaat brengen, let a new year begin!

Geen opmerkingen: