dinsdag 9 december 2008

Expeditie Brood op de plank

Denk je een rustige 'lady's day' te hebben (geen afspraken, bezoek of babymassage), wordt David ziekig: hoest en snot all over the place, en een beetje verhoging. Voor hem niet naar de kindjes dus, maar een rustige dag thuis. En voor mama geen lekkere lange wandeling met een slapende baby in de kinderwagen, helaas.

Wegens aanhoudende zeikregen, werd een kleine wandeling naar de bakker een ochtendvullende expeditie Brood op de Plank. Wat kinderloos 'even' een broodje halen was, is opeens verworden tot een hele onderneming. Voordat iedereen veilig vastgesnoerd in de Pinda zit, zijn we altijd wel even verder.

Toen ik even naar boven liep om alvast mijn tas te pakken, kwam de poeplucht me al halverwege de trap tegemoet. De kamerdeur van onze Stinkerbell blijkt niet tegen dergelijke luchten bestand te zijn. Een poepluier verschonen dus... A.k.a. plooienroute met billendoekjes uitgraven, snel nieuwe luier omdoen zonder dat ze kans ziet om in die halve seconde dat ze met haar blote bips op het aankleedkussen ligt de heleboel weer onder te plassen én compleet schoon outfit aan (écht, als je er niet snel genoeg bij bent, blijft die lucht overal in hangen).
Ondertussen nog een paar zakdoeken gespendeerd aan de immer lopende neus van onze peuter "Mamaaa, heb een totneusss". Peuter ervan overtuigen dat zijn pietenmuts niet tegen regen kan, en dat het heus niet makkelijk is om een Bob de Bouwerpuzzel in de auto te maken. En dat het niet netjes is om bij de bakker alvast om een bolletje te vragen (je weet tenslotte maar nooit of ze je vergeten). Vervolgens peuter in jas wurmen. Baby met muts op ook in een jasje wurmen en vastnagelen in de Maxicosi. En dan, eindelijk, de auto in.

Geen opmerkingen: